Eigen weerbericht op Wadden

De vijf Waddeneilanden komen uit onvrede met de weersvoorspellingen met een eigen weerbericht en weerfoto's op internet.

Volgens de VVV's op de Wadden lopen de eilanden door de algemene weerberichten te veel toeristen mis.

,,Als bewolkt weer wordt voorspeld, blijven dagjesmensen thuis, terwijl het op de Wadden dan juist heel zonnig kan zijn'', aldus directeur P. Smit van het toeristenbureau op Ameland in een toelichting op de eigen weersverwachtingen.

Met zogenoemde webcams, camera's die beelden via internet uitzenden, wordt elk uur een foto gemaakt van de actuele weersituatie op elk eiland. De foto's worden samen met een speciaal Waddenweerbericht van een gerenommeerd meteostation op internet geplaatst.

,,De ongenuanceerde weerberichten hebben de Waddeneilanden dit zomerseizoen per dag 200.000 gulden aan inkomsten gekost. Want we hebben hier veel meer zonnige dagen gehad dan aan de vaste wal'', aldus Smit. Hij hoopt dat het actuele Waddenweerbericht dagjesmensen alsnog over de streep trekt de boot te pakken.

De VVV's op de Waddeneilanden zijn niet de enige die zich zorgen maken over de landelijke weersverwachtingen. Vorige week plaatsten ondernemers in de badplaats Scheveningen op de Pier ook al een webcam uit onvrede met de weersverwachtingen over dit deel van Nederland.

De organisatie van het zandsculpturenevenement in Almere zei gisteren veel publiek te zijn misgelopen door slechte berichtgeving over het weer.