Bahama's streng voor witwassers

De Senaat (Eerste Kamer) van de eilandenstaat Bahama's heeft vandaag een wetswijziging aanvaard die het witwassen van drugsgelden belemmert, ondanks fel verzet van de oppositie die vóór de stemming de zaal verliet. De vier senatoren van de oppositionele Progressieve Liberale Partij beschuldigden de regering van het misbruiken van parlementaire procedures om de wetswijziging door te drukken. Maar de overige zeven senatoren – allen lid van de regeringspartij Free National Movement, stemden unaniem vóór de wetswijziging. Volgens de oppositionele senator Marcus Bethel zal de nieuwe regelgeving ,,vérrijkende gevolgen'' hebben voor de financiële offshore industrie van de Bahama's. Nationale en buitenlandse onderzoekers krijgen het recht om bedenkelijke bankrekeningen na te pluizen. De regering wil af van de verdenking dat zij er geheime bankregels op na zou houden die criminelen aantrekken om hun zwarte geld wit te wassen.