Slapstick in de Goffert

Na telefonische verontschuldigingen gaat amateurclub De Treffers uit Groesbeek ook in een brief aan eredivisieclub NEC excuses aanbieden voor de opmerkelijke actie van verzorger Jan Maas. Maas rende afgelopen vrijdag in het vernieuwde Goffert-stadion in Nijmegen in de slotminuten van het bekerduel het veld in en kopte een door Jack de Gier ingeschoten bal weg vlak voor de doellijn. Met zijn actie behoedde Maas, die even daarvoor de doelman van De Treffers had verzorgd, zijn club voor een tegendoelpunt en een achterstand. Uit de door scheidsrechter De Graaf toegekende scheidsrechtersbal maakte NEC vervolgens alsnog het winnende doelpunt.

Sindsdien heeft de telefoon bij De Treffers niet opgehouden te rinkelen. Alle media in Nederland willen een reactie van Maas, maar De Treffers schermt hem op zijn eigen verzoek af van televisie-, radio en krantenredacties. Volgens manager technische zaken Gerrit Langeveld van De Treffers heeft Maas momenteel vooral rust nodig. ,,Het gaat niet goed met hem. Hij is aangeslagen door die actie die hij zelf ook niet begrijpt.''

Was u zelf getuige van de actie van de heer Maas?

Langeveld: ,,Ik zat in het stadion naast de voorzitter van NEC. Zien we Maas opeens het veld inrennen en die bal wegkoppen. Totale verbazing, alsof je naar een slapstick zit te kijken. We lagen ook een halve minuut krom van het lachen.''

Heeft Maas een verklaring voor zijn actie?

,,Nee, hij begrijpt het ook niet. Hij had net onze doelman verzorgd. Wij waren de hele wedstrijd toch wel beter geweest dan NEC. Waren op voorsprong gekomen en kregen daarna een ongelukkige tegentreffer uit een penalty. Dat had allemaal voor onrust bij de NEC-supporters achter het doel van onze keeper gezorgd. Toen hij verzorgd werd, werd er van alles geroepen, ook richting Maas, denk ik. Misschien dat hij daardoor opgefokt raakte.''

Gaat De Treffers stappen ondernemen tegen Maas?

,,Voorlopig niet. De mens Maas is nu belangrijker dan de club. We moeten hem helpen in deze voor hem heel moeilijke periode.''