Selectie Radio

Opium. Volkskrant-criticus Arjan Peters praat met schrijver Cees Nooteboom over o.a. zijn oeuvre, reizen, Berlijn, Amsterdam en zijn ervaringen met de franciscaner paters. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Derde deel in een serie over muziek tijdens oorlogen en om kwart voor elf bioloog A. Kikkert over de eendagsvlieg. Tegen elven het tweede deel van een herhaling uit 1989/1990 van het portret van radiomaker Bob Uschi. Tot slot zangeres Françoise Hardy. Radio 5, 22.02-24.00u.

Vissi d'arte. In dit deel van een serie over de Spaanse tenor Alfredo Kraus zingt hij delen uit de opera Lucrezia Borgia van Donizetti. Morgen, Radio 4, 13.02-14.00u.

Radio uit. Gesprek met de Nederlandse componist Robert Heppener die al bijna vijftig jaar zijn eigen koers volgt in de door modes en trends beheerste wereld van de hedendaagse muziek. Morgen, 17.02-17.50u.