Nederlanders in Joegoslavië nog niet bezocht

De Nederlandse zaakgelastigde in Belgrado zou vanmiddag om 13.00 uur een gesprek hebben met de Joegoslavische minister van Justitie, Petar Jojic, over de vier Nederlanders die worden vastgehouden op verdenking van het beramen van een aanslag tegen president Miloševic. Zaakgelastigde K. Klompenhouwer heeft de vier zelf nog altijd niet kunnen bezoeken, hoewel vrijdag bekend werd dat Belgrado toestemming had gegeven voor een bezoek op korte termijn. De vier mannen, die vorige maand werden opgepakt bij de grens met Montenegro, zijn inmiddels al veroordeeld tot een straf van ten minste dertig dagen wegens illegale grensoverschrijding. Het staat nog niet vast of en, zo ja, hoeveel straf ze krijgen in verband met de vermeende plannen voor de aanslag op Miloševic.