Megarave trekt half miljoen in Zürich

Naar schatting meer dan 500.000 house-liefhebbers zijn dit weekeinde bijeengekomen in Zürich voor het op één na grootste dansfestival ter wereld, na de Love Parade in Berlijn. `Believe in Love' was het thema van de jaarlijkse straatparade in de financiële hoofdstad van Zwitserland, die doorgaans een rustige aanblik biedt.

Zaterdag ging het festival van start met een optocht van 29 `liefdesmobielen', uitgerust met levensgrote geluidsinstallaties. Na de parade zwermden de bezoekers uit over meer dan veertig dansfestijnen, uiteenlopend van megaraves (hele grote houseparty`s) met tienduizenden bezoekers tot meer obscure feesten in de marge. Australiërs, Japanners, Pakistani dansten tussen groepen uit New York en Tel Aviv. Naar schatting een kwart van de ravers kwam uit Duitsland.

De dansparade in Zürich begon in 1992 als feestje van tweeduizend housliefhebbers, en in sindsdien snel gegroeid tot een enorm festijn. Vorig jaar waren er 550.000 bezoekers, volgens de organisatoren hetzelfde aantal als dit jaar. De Zwitserse spoorwegen zetten dit weekeinde vijftig extra treinen in.