Egyptische piloten boos

De Egyptische pilotenfederatie beschuldigt de Verenigde Staten ervan gegevens achter te houden over de crash van een Boeing 767 EgyptAir in oktober vorig jaar, waarbij 217 doden vielen. De onlangs vrijgegeven geluidsband uit de cockpit suggereert dat de piloot het toestel in een duikvlucht bracht om zelfmoord te plegen. De Egyptische piloten willen daarvan niets weten. Volgens hen hebben een Duitse en een Jordaanse piloot raketten gezien in de omgeving waar het toestel neerstortte en weigert Washington radarbeelden die dat bevestigen vrij te geven. Een neef van de piloot stelt dat het toestel is neergehaald door de Amerikaanse marine. De familie is woedend wegens een vrijgegeven FBI-rapport, waaruit blijkt dat een Amerikaanse hotelketen had overwogen de piloot niet meer toe te laten wegens een patroon van exhibitionisme en seksuele intimidatie van hotelgasten en personeel.