DUSTY TRAILS

Er zijn van die groepen die geruisloos uit beeld verdwijnen. Een daarvan is The Breeders, de wervelende band uit het begin van de jaren negentig rondom Kim Deal, die daarvoor bij The Pixies speelde. Van een van de leden van The Breeders is nu weer iets vernomen: de toenmalige bassiste Josephine Wiggs is opgedoken in het duo Dusty Trails, waar ook Vivian Trimble, voorheen van Luscious Jackson, in zit.

Hun titelloze debuut-cd klinkt eerder Europees dan Amerikaans. Dusty Trails past goed bij de huidige lounge-trend en doet soundtrack-achtig aan. De twee muzikantes spelen alles zelf: van bongo`s, piano en staande bas tot de ouderwets klinkende mellotron.

Maar er is meer, want Dusty Trails kent ook zangstemmen. Zo heeft een liedje het gedragen timbre van Emmylou Harris, die een gastrol vervulde. Vivian Trimble zingt zelf ook. Haar expressie haalt het niet bij die van Harris, maar past wel goed bij de ontspannen sfeer van de composities. In de wereld van lounge is iedereen tevreden en optimistisch. Het is het genre der weldoorvoeden: achteroverleunend en vooral niet te snel. Dusty Trails is een van de fantasierijksten in deze stroming.

Dusty Trails (Atlantic 756783311)

    • Hester Carvalho