Ter Leede wint van Telstar

Telstar heeft bij het eerste optreden in de strijd om de KNVB-beker voor eigen publiek met 1-2 verloren van de amateurs van Ter Leede. De ruststand was 0-1. Ribii en Beltman zetten de amateurs op 2-0, voor Stricker kon tegenscoren.

SC Cambuur is de klap van degradatie kennelijk ook nog niet te boven. De Friezen kregen voor eigen publiek de amateurs van FC Omniworld niet op de knieën. Het werd in Leeuwarden 1-1, na 0-0 met de rust.

Bekerfinalist NEC had in groep 14 grote moeite met de amateurs van De Treffers. In Nijmegen won de ploeg van Johan Neeskens maar met 2-1. Het winnende doelpunt van NEC tegen de amateurs van De Treffers kwam op wel heel curieuze wijze tot stand. Wisgerhof scoorde 2-1 uit een scheidsrechtersbal vlak voor het doel van De Treffers nadat verzorger Maas van de club uit Groesbeek de bal had weggekopt. ,,Ik heb heus al het een en ander in de voetballerij meegemaakt'', aldus de debuterende trainer Johan Neeskens van NEC, die wel om het voorval kon lachen. ,,Maar dit is voor mij ook uniek.''