Selectie Radio

Vroege vogels. Onder andere aandacht voor de weddenschap tussen jongeren en het ministerie van VROM over een vermindering vanhet percentage kooldioxide (CO2). Verder een gesprek over bestrijdingsmiddelen, oerakkers en culturele landschapselementen. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. In het eerste uur het tweede deel van een eerder in 1995 uitgezonden serie over 100 jaar cabaretliedjes en censuur. Enkele geïnterviewden zijn inmiddels overleden. In het tweede uur een portret van de Zeeuwse landarbeidster Marie Eikenhout. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met de directeur van de Immigratie- en naturalisatiedienst Dick Schoof over macht van topambtenaren, de relatie tussen ambtenaar en politiek en cultuurverschillen tussen de ministeries van Onderwijs en Justitie. Schoof was eerder bij deze ministeries werkzaam. Radio 1, 13.30-14.00u.

Ophef & vertier. Herhaling van een uitzending over mensen achter de schermen van het theater. Met de kostuumontwerpers Ber van Hirtum, Leonie Polak en Rien Bekkers. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Herhaling van het portret van beeldend kunstenaar Sjoerd Buisman die in en met de natuur werkt en voor zijn objecten en installaties gebruik maakt van de meest uiteenlopende `natuuruitingen', van pompoen tot knotwilg. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.