Selectie Radio

Tema. Aandacht voor liefde en eenzaamheid bij mensen boven de 50 en hoe je op latere leeftijd vrienden of een partner kunt vinden. Tevens een reportage over de organisatie achter de daklozenkrant in Utrecht. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Historicus Herman Beliën bezoekt vanmiddag de Sint Pieter in Rome en vertelt over de rijke historie van de stad en Italië. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Onder anderen een gesprek met popjournalist van de Telegraaf Jip Golsteijn. En muziek van de Amsterdam Klezmer Band. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over de vriendschap tussen dichter Federico Garciá Lorca, de schilder Salvador Dalí en filmer Luis Buñuel die honderd jaar geleden werd geboren. Met authentiek geluidsmateriaal en muziek. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag (dinsdag 15 augustus) is het hele programma gewijd aan jazzpianist Oscar Peterson. Hij is te horen met zijn beroemde trio's en als begeleider van o.a. Billie Holiday, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Ben Webster, Stan Getz en Dizzy Gillespie. Ook praat hij over zijn ontmoetingen met Nat King Cole en Art Tatum. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.