Mark Wotte coach van Jong Oranje

Enkele dagen na zijn vertrek als oefenmeester bij FC Den Bosch is Mark Wotte benoemd tot bondscoach van Jong Oranje.

Hij bereikte gisteren met Arie van Eijden, directeur Betaald Voetbal van de KNVB, overeenstemming over een contract voor twee jaar.

Wotte volgt bij Jong Oranje Han Berger op, die eerder voor de functie ban directeur betaald voetbal bij FC Utrecht koos. De Hagenaar, die FC Den Bosch verliet omdat hij zich niet kon vinden in de forse bezuinigingen, wordt tevens verantwoordelijk voor het Nederlands elftal onder achttien jaar en gaat bondscoach Louis van Gaal assisteren bij beleidszaken.

Wotte wordt geassisteerd door Ruud Kaiser, die donderdag al de selectie bekend maakte voor de oefenstage van 14 tot 16 augustus in Delden. Jong Oranje speelt op 16 augustus tegen De Tubanters in Enschede.