`Langer werk au pair'

De VVD wil dat Justitie soepeler regels stelt voor het aantal uren dat een buitenlandse au pair in een gastgezin mag werken. Vanaf augustus mag een au pair niet meer dan vier uur per dag gedurende vijf dagen per week werken. Het VVD-Kamerlid Kamp wil dat Justitie het aantal uren verhoogd naar dertig per week, zoals in de meeste andere Europese landen. De nieuwe regels werden eerder deze maand al gehekeld door de Nederlandse bemiddelingsbureaus voor au pairs. Zij vrezen dat gastgezinnen minder buitenlandse jongeren zullen opnemen. Kamp vraagt staatssecretaris Cohen (Justitie) de nieuwe regels terug te draaien en een zesurige werkdag toe te laten. Een jongere die dertig uur per week moet werken, houdt nog voldoende tijd over om kennis te maken met de Nederlandse samenleving en cultuur, meent hij.