Disney steelt ideeën

Het bedrijf Walt Disney Co. heeft ideeën gestolen voor het bouwen van een sportcomplex. Het bedrijf moet een boete van 240 miljoen dollar betalen aan de bedenkers van het complex, de zakenmannen Nicholas Stracick en Edward Russell van het bedrijf All Pro. Dat heeft een rechter in Orlando (Florida) gisteren beslist.

Stracick en Russell lieten eind jaren tachtig hun idee voor een sportcomplex voor het eerst vallen bij Disney. Het bedrijf wees de voorstellen in 1989 van de hand, maar kondigde vier jaar later aan dat het een groot sportcomplex ter waarde van 100 miljoen dollar zou gaan bouwen. Het werd in 1997 geopend, onder de naam Wide World of Sports complex. Volgens de twee ondernemers van All Pro waren er 88 overeenkomsten tussen het door hun geplande gebouw en de uitvoering van Disney.