Uitstel komst Molukse kinderen

De komst van dertien kinderen uit vluchtelingenkampen in Ambon-stad en drie begeleiders naar Nederland is uitgesteld. De groep zou vandaag op initiatief van de Stichting Titane op Schiphol arriveren, maar doordat de Indonesische emigratiedienst de paspoorten vasthoudt, kan de groep het land niet uit. Titane, een stichting voor ontwikkelingshulp op de Molukken, wil de kinderen een maand lang bij Nederlandse gastgezinnen laten bijkomen van hun traumatische ervaringen.

De stichting probeert de kinderen en hun begeleiders binnen enkele dagen alsnog naar Nederland te krijgen. De Indonesische emigratiedienst wil 3000 gulden voordat de paspoorten worden vrijgegeven. Het steunpunt in Jakarta van de stichting heeft inmiddels betaald en denkt dat de groep alsnog toestemming krijgt voor vertrek.