Supersoaker

Tegen de leuning van de grachtenbrug staat een jongetje met een plastic watergeweer in de aanslag. Het wapen, uitgevoerd in gifgroen en oranje, is schreeuwend zichtbaar, maar zodra verkeer nadert, werpt het kind zich zo snel ter aarde en speelt zo overtuigend de rol van sluipschutter dat om hem heen struikgewas en ruïnes oprijzen die hem camoufleren.

Op voetgangers en fietsers durft hij alleen te richten als ze voorbij zijn, maar auto's vormen ideale targets.

Een glanzende taxi zoeft naderbij. Het kind legt aan, richt en raakt. De taxi stopt subiet en de bestuurder stapt schreeuwend uit. Het kind heeft het op een rennen gezet, maar de chauffeur heeft hem snel te pakken. Hij draagt het gillende, om zich heen trappende jongetje terug naar de taxi. Daar opent hij de achterbak, grist er doeken uit en beveelt de schutter de wagen ogenblikkelijk te drogen en te wrijven tot hij weer glanst.

    • Monica Metz