Grolsch nog twee jaar in Groenlo

De Grolsch-brouwerij in Groenlo blijft tot 2005 in productie. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State die recent nieuwbouw van een brouwerij in Boekelo verbood. Grolsch kondigde gisteren aan tegen deze uitspraak in beroep te gaan. Het bedrijf wilde aanvankelijk zijn vestiging in Groenlo in 2003 sluiten. Twee jaar later zou de brouwerij in Enschede volgen. Ter vervanging besloot het bedrijf een brouwerij in Boekelo te bouwen. De Raad van State oordeelde echter dat de locatie, De Groote Plooy, door zijn agrarische en recreatieve functies niet geschikt is voor nieuwbouw. Grolsch schat dat daardoor het bouwen van een nieuwe brouwerij, ongeacht de locatie, zeker twee jaar vertraging oploopt. Als blijkt dat de raad zijn oordeel niet wil herzien, gaat Grolsch op zoek naar een andere locatie.