Autobiografie Beatles komt in oktober uit

De autobiografie van The Beatles zal op 5 oktober wereldwijd in de winkels komen, dus ook in Nederland. Dat schrijft Het Boekblad van deze week. In Nederland komen vooralsnog 20.000 exemplaren van het langverwachte boek op de markt, in Groot-Brittannië 330.000 en in de Verenigde Staten 850.000. Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison schreven zelf teksten voor The Beatles Anthology. Van de vermoorde John Lennon is een compilatie van teksten uit interviews opgenomen. De publicatie, die in acht talen wordt vertaald, belooft openhartig te worden. Een van de onthullingen lekte al uit: de Beatles sloegen in 1996 een aanbieding van 400 miljoen gulden af om weer samen op te treden. De biografie zal verder veel vertellen over het drugsgebruik van de leden en over hun breuk. Het boek is een uitgave van het Amerikaanse Chronicle Books. Nijgh & Van Ditmar heeft de rechten `voor een bedrag van zes cijfers' voor Nederland overgenomen. Het gaat 149 gulden kosten.