Rangers met een been in Champions League

Glasgow Rangers staat dankzij een 3-0 overwinning bij het Deense Herfölge BK met een been in de Champions League. De Schotse ploeg van Dick Advocaat met een grote Nederlandse kolonie spelers speelde gisteren de eerste wedstrijd van de derde voorronde eerst uit.

De oud-Feyenoorders Konterman en Van Bronckhorst begonnen in de basis. Ricksen moest na enkele mindere wedstrijden op de bank plaatsnemen. Van Bronckhorst speelde als aanvallende linksachter een puike wedstrijd.

Ruim een half uur hadden de bezoekers nodig om de semi-profs van Herfölge op de knieën te dwingen. De Duitser Albertz opende de score in de 28ste minuut, drie minuten later was het 2-0 dank zij Wallace. In de 60ste minuut zorgde Amoruso voor het derde doelpunt.

Internazionale blameerde zich met een nederlaag (1-0) bij het Zweedse Helsingborg. Hansson profiteerde in de 81ste minuut van een fout van Blanc. Seedorf viel een kwartier voor tijd in. Stadgenoot AC Milan dankte de zege van 3-1 op Dinamo Zagreb aan Sjevtsjenko. De Oekraïener doelpuntte tweemaal. In blessuretijd bepaalde Comandini de marge op twee.

Anderlecht won op eigen veld met 1-0 van FC Porto. Koller scoorde in de 37ste minuut. Jardel (ex-FC Porto) bewees ook in dienst van Galatasaray gemakkelijk te blijven scoren. De Braziliaan maakte beide treffers in de uitwedstrijd tegen Sankt Gallen, die de Turkse UEFA-Cup houder met 2-1 won. Panathinaikos verspeelde in Warschau een voorsprong van 2-0 tegen Polonia, maar kon met de 2-2 toch gerust naar Athene terugreizen.

Scheidsrechter Kapitanis was de opvallendste man bij Leeds United-1860 München (2-1). De Cyprioot trok drie keer de rode kaart. Voor de Australiër Zelic van de club uit München en na rust voor de Leeds-spelers Dacourt en Bakke.