Meer publiek voor Haags orkest

Het Residentie Orkest heeft het aantal abonnementen voor het komend seizoen in de voorverkoop met bijna een derde zien stijgen ten opzichte van het vorig seizoen. Dat betekent dat 36.000 kaarten zijn verkocht voor 53 concerten van of onder auspiciën van het orkest. Daarbij heeft het orkest 6 procent nieuw publiek getrokken. Op 1 september treedt Jaap van Zweden als nieuwe chef-dirigent aan met een galaconcert in de dr. Anton Philipszaal. Op 27 augustus staat hij ook voor het orkest dat als hekkensluiter van de Amsterdamse Uitmarkt optreedt. Bijzonder onderdeel van dat optreden is een hip-hop versie van de Vijfde symfonie van Beethoven in een arrangement van Jurre Haanstra. Op zaterdag 2 september is er een optreden op de Haagse Uitmarkt met, na een klassiek repertoire, de popgroep Volumia! waarbij hits als `Hou me vast' en `Blijf bij mij' worden uitgevoerd.