Groningen eist van KNVB opheldering

Loco-burgemeester K. Schuiling van Groningen heeft namens het college van B en W een brief naar de KNVB gestuurd om opheldering te vragen over uitspraak van competitieleider Will van Rhee. Hij legde de schuld van het aflasten van de vriendschappelijke wedstrijd FC Groningen-Ajax bij de Groningse club en het gemeentebestuur. Het duel stond voor gisteravond gepland.

Schuiling verbood vorige week de oefenwedstrijd omdat hij het onaanvaardbaar vond om voor een vriendschappelijke wedstrijd een grote politiemacht op de been te brengen. Door de mogelijke komst van tientallen Ajax-aanhangers met een stadionverbod zouden er 150 agenten moeten worden ingezet. FC Groningen toonde begrip voor de beslissing en vond in het Spaanse Deportivo Alaves een nieuwe tegenstander.

Schuiling wil weten of Van Rhee met zijn uitspraken het officiële KNVB-standpunt vertegenwoordigt. De competitieleider stelde vorige week in een reactie dat FC Groningen de schlemiel van de competitie dreigde te worden. Als dit zo doorgaat, kunnen ze in Groningen de tent wel sluiten, reageerde Van Rhee in het Groninger Dagblad op de beslissing van Schuiling. ,,Je gaat niet opeens een duel schrappen als er een beetje spanning op komt te staan. Je weet van tevoren dat er bij Ajax meer publiek komt dan bij FC Groningen-RBC.''

De loco-burgemeester van de gemeente Groningen stelt dat Van Rhee uitspraken doet zonder de achtergronden van het besluit te kennen.