Sonique

De Engelse Sonique maakte begin jaren negentig als zangeres deel uit van het dance-duo S'Express. Daarna ontpopte ze zich als dj, en voerde in met name Ibiza de danslustige menigtes aan. Vorig jaar nam Sonique toch weer eens een single op en inmiddels heeft haar carrière als zangeres die als dj alweer verdrongen.

It Feels So Good is inmiddels ook in ons land een grote hit, en dat bracht ook haar in het voorjaar verscheen cd, Hear My Cry, onder de aandacht. Maar single en cd hebben niet hetzelfde niveau. It Feels So Good is een wervelend nummer met een mooie spanning tussen de synthetische ritmes en de dramatische zanglijn. Op de cd staan nog een paar nummers die daaraan voldoen. Toch is Soniques stem – stoer en soulvol – in de meeste liedjes te zwaar voor de nietszeggende bliepjes-begeleiding.

Die instrumentatie moest vooral zwierig en lichtzinnig zijn, zo lijkt het. Maar die de blikkerige percussie, de spinnige synthesizerriedels en de suikerzoete vioolaccenten klinken steeds misplaatst. Daarbij is de liedjeskeuze niet altijd even geslaagd. Het aloude I Put A Spell On You ontbeert iedere betovering, en andere liedjes zijn teveel `stampers'. Soniques stem verdient beter.

Sonique. Hear My Cry (Universal 159 230-2)

    • Hester Carvalho