Selectie Radio

Avondconcert. Componist Joël Bons brengt muziek uit zijn platencollectie en van het Nieuw Ensemble. Radio 4, 20.02-23.00u.

De Avonden. Na een verhaal van Arnon Grunberg het tweede deel van een collage uit het Crossing Border festival dat vorig jaar oktober werd gehouden in Den Haag. Tussendoor – omstreeks elf uur – het Poesjkin-Project met het gedicht Het wolkendek wordt ijl en scheurt. Radio 5, 22.05-24.00u.

EO op 1. NRC-columnist J.L. Heldring becommentarieert de uitkomsten van het opinieonderzoek van de EO naar de nationale identiteit van Nederlanders. Morgen, Radio 1, 9.04-10.00u.

Knetterende letteren. Herhaling uit april over naoorlogse Nederlandse literatuur met wetenschapper Hugo Brems, schrijver Atte Jongstra, NRC Handelsblad-columniste Elsbeth Etty en VN-criticus Jeroen Vullings. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.