Katwijk tegen vestiging bordeel

De gemeente Katwijk is niet van plan een van haar inwoners toestemming te geven een bordeel te vestigen in een pand waarvan hij de eigenaar is. Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt.

M. Hengst, advocaat in Katwijk, diende vorige maand een verzoek in voor een vergunning ten behoeve van een potentiële huurder van zijn pand, die er een besloten club zou willen exploiteren.

Door de afschaffing van het bordeelverbod per 1 oktober wordt het verbieden van een bordeel onmogelijk.

Als gemeenten geen prostitutiebeleid formuleren, mogen bordelen zich er vrij vestigen. De meeste gemeenten zijn bezig een beleid te ontwerpen, waardoor seksexploitanten door middel van vergunningen worden gebonden aan strikte regels. Vooral christelijke gemeenten proberen op die manier de prostitutie toch buiten de deur te houden. Ook Katwijk voert ,,een zo werend mogelijk'' beleid.

Volgens het voorgenomen beleid staat Katwijk de vestiging toe van maximaal één prostitutiebedrijf binnen de gemeentegrenzen, en dan alleen op een bepaald gedeelte van een bedrijventerrein. Het pand van Hengst, waarin nu een sportschool is gevestigd, staat elders.

Advocaat Hengst zegt op zijn vakantieadres in Spanje ,,absoluut niet'' af te zien van zijn plan. Hengst wil op het terrein eigenlijk een kantoor en woonhuis vestigen, maar krijgt daarvoor van de gemeente geen medewerking. ,,Dat kan nog jaren duren. Dus wil ik kijken wat ik daar in de tussentijd voor leuke dingen kan doen.''

BORDELEN pagina 3