Aanklacht van familie Griffith

De man en de dochter van topatlete Florence Griffith-Joyner, die in 1998 op 38-jarige leeftijd in haar slaap overleed aan een epileptische aanval, hebben een proces aangespannen tegen een ziekenhuis in St. Louis. Zij betichten de medische staf van grove nalatigheid. Volgens haar familie heeft het ziekenhuis de dossiers van `Flo-Jo' alsmede röntgenfoto's en MRI-scans niet goed geanalyseerd.

Griffith-Joyner, drievoudig olympisch kampioene in Seoul en nog steeds wereldrecordhoudster op de 100 en 200 meter, werd in 1996 in het ziekenhuis in St. Louis opgenomen. Ze werd naar de kliniek gebracht na een epileptische aanval die ze in een vliegtuig had gekregen. Volgens de familie moeten de vernauwingen van de bloedvaten in de hersenen toen al te zien zijn geweest.

Griffith-Joyner werd vaak beschuldigd van het gebruik van dope, maar dat is nooit bewezen.