Verlies voor C&A fors minder

C&A Duitsland heeft vorig jaar fors minder verlies geleden dan het jaar ervoor. De 192 Duitse kledingwinkels boekten in 1999 een verlies van 149 miljoen mark (167,8 miljoen gulden), tegenover een verlies van 259 miljoen mark in 1998, zo maakte C&A-topman Dominic Brenninkmeyer gisteren bekend. De omzet nam af met 7 procent tot 5,7 miljard mark. Het concern, dat besloten heeft zich terug te trekken uit Groot-Brittannië, zal ook in Duitsland onrendabele vestigingen moeten sluiten. Vorig jaar verdwenen er in Duitsland al 1.000 arbeidsplaatsen van 18.000 arbeidsplaatsen. C&A heeft zich voorgenomen om volgend jaar weer winst te maken. Het concern gaat ervan uit dat dit jaar al beter zal verlopen dan het afgelopen jaar, hoewel de eerste zes maanden wel zijn achtergebleven bij de verwachtingen.