Veel klachten over handel Ecu-munten

De Consumentenbond heeft duizenden klachten binnen gekregen over Benelux Muntkantoor Goede in het Limburgse Echt. Dat zou voor niet-bestelde en niet-geleverde zogeheten Ecu-munten rekeningen en aanmaningen sturen naar consumenten.

De bond heeft het Muntkantoor om opheldering gevraagd en overweegt naar de rechter te stappen.

Mensen klagen dat ze na de aanschaf van één zo'n munt rekeningen en aanmaningen krijgen over vervolgaankopen, die ze niet hebben gedaan, vertelt een woordvoerster van de Consumentenbond. Verder zou het Muntkantoor al dan niet door een incassobureau uit Zeeland standaardformulieren voor een schuldbekentenis en een betalingsvoorstel versturen. Dat is volgens de woordvoerster van de belangenorganisatie niet volgens de regels.

Een medewerkster van Benelux Muntkantoor Goede kon geen commentaar leveren. Volgens het register van de Kamer van Koophandel is de onderneming in handen van een besloten vennootschap die in liquidatie is.

De enige aandeelhouder is het Helvetisches Munzkantor Gode in Duitsland. De eigenaar, Göde, was vanochtend niet bereikbaar.