Laatste blad van hervormers in Iran verboden

De Iraanse mediarechtbank heeft vandaag het dagblad Bahar verboden, het laatste hervormingsgezinde blad dat na de meer dan twintig verboden van andere bladen nog bestond en een van de grootste dagbladen van Iran. Gisteren trad de hervormingsgezinde voorzitter van de parlementscommissie voor cultuur in Iran af uit protest tegen de aanvallen die vanuit conservatieve hoek op de hervormers in Iran worden gedaan. Het aftreden van Ahmad Pour-Nejati – die wel lid van het parlement blijft – volgt op het machtswoord waarmee `Opperste Leider' Khamenei een eind had gemaakt aan een debat over een versoepeling van de perswet. Het parlement zou, met zijn hervormingsgezinde meerderheid, zeker tot die versoepeling hebben besloten als Khamenei niet had ingegrepen.