`Feyenoord wacht loodzware opgave'

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk maakt zich vanavond al op voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De Rotterdamse voetbalclub moet in het eerste duel bij Sturm Graz een goede uitgangspositie verwerven voor uiteindelijke deelname aan de Champions League.

,,Een loodzware opgave'', zei Van Marwijk gisteren in Oostenrijk. ,,Ik moet en zal via twee wedstrijden de Champions League bereiken. Dat verwacht iedereen van mij. Gevoelsmatig is Feyenoord de grote favoriet. Ik hou echt niet van verstoppertje spelen, maar wil wel op enkele dingen wijzen. Sturm Graz is al veel langer bezig dan wij. Ze zijn al aan de competitie begonnen en hebben al voorrondewedstrijden in de Champions League gespeeld.''

Ondanks de gebrekkige voorbereiding en het respect voor de Oostenrijkse tegenstander twijfelt Van Marwijk niet aan een goede afloop. ,,Een trainer moet niet twijfelen, dat merken de spelers. Mijn plicht is de jongens zo optimaal mogelijk op het duel voor te bereiden. Ze wijzen op belangrijke dingen. Oppassen voor de snelle uitvallen van Sturm Graz. En vooral heel hard werken en gedisciplineerd spelen. Alleen op die manier kunnen we onze achterstand compenseren.''

Van Marwijk, die als speler van AZ twee duels speelde in de Europa Cup, wilde gisteravond na de afsluitende training nog geen opstelling prijsgeven. ,,Zelfs de spelers horen pas twee uur voor de wedstrijd wie beginnen.'' Voor de hand ligt echter dat Feyenoord in het Arnold Schwarzenegger-stadion met dezelfde formatie begint als afgelopen zaterdag tijdens de enige serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Newcastle United. Dat betekent dat linksbuiten Leonardo in plaats van Van Vossen begint en Kornejev de teruggekeerde Cruz buiten de basis houdt.

Trainer Ivica Osim van Sturm Graz kan tegen Feyenoord geen beroep doen op zijn vedette en topscorer Vastic. De spits zal waarschijnlijk ook het duel in de Kuip missen.