Brussel keurt internetmarktplaats goed

De Europese Commissie heeft gisteren voor het eerst een internetmarktplaats goedgekeurd. De Amerikaanse ondernemingen United Technologies en Honeywell mogen doorgaan met hun plannen voor het opzetten van MyAircraft.com, een joint venture voor handel in vliegtuigonderdelen. Op het besluit van de commissie was met spanning gewacht. Europees commissaris Mario Monti (Mededinging) heeft laten doorschemeren dat zijn ambtenaren met argusogen kijken naar enkele internetmarktplaatsen. Mogelijk druisen ze in tegen Europese kartelregels als ze een te groot machtsblok vormen tegen leveranciers of afnemers. Bij MyAircraft.com is daarvan geen sprake, aldus de Commissie. De Europese kartelwaakhond constateerde dat er geen partijen worden uitgesloten en dat er voldoende concurrentie is van andere marktplaatsen.