Vuurwerkshow nabij Enschede gaat niet door

De Schuttersvereniging in de Twentse gemeente Delden heeft tijdens een spoedoverleg besloten de vuurwerkshow op 1 september tijdens de jaarlijkse Schuttersfeesten niet door te laten gaan. Dit heeft voorzitter Staijen van de Schuttersvereniging vanochtend bekendgemaakt. Het besluit viel nadat er commotie was ontstaan over de geplande vuurwerkshow. Een aantal inwoners vindt het naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede ongepast om vuurwerk te ontsteken. Delden ligt op nog geen tien kilometer afstand van Enschede. Ook in Enschede was er verontwaardiging. Het raadslid F. Lammerink had het `stijlloos' gevonden als het spektakel zou zijn doorgegaan. Voorzitter W. Staijen van de Schuttersvereniging zegt dat het bestuur geschrokken is van de negatieve reacties.