Vink zoekt op fiets naar nieuwe uitdaging

Er zijn dagen dat Elsbeth Vink overweegt haar fiets definitief aan de kant te zetten. Haar mislukte missie naar de Olympische Spelen heeft haar alle motivatie ontnomen. De overwinning bij de topcompetitiewedstrijd mountainbike in Groesbeek, voor de Duitse Regina Marunda en Corine Dorland, riep gemengde gevoelens bij de Brabantse op.

,,Nu krijg ik voor mezelf het bewijs dat ik er gewoon bij had moeten zijn in Sydney'', aldus Vink. ,,Dat maakt het extra pijnlijk. Heel erg moeilijk om dat van me af te zetten. Ik probeer me nu te richten op het EK in Rhenen, maar ik beschouw dat slechts als een troostprijs.''

Om een startbewijs voor de Spelen te bemachtingen moest Vink op de mountainbike concurreren met Corine Dorland. Door fysieke problemen heeft de nummer vijf van Atlanta de Eerbeekse nooit serieuze tegenstand kunnen bieden. Met vier gebroken ribben, opgelopen bij een valpartij tijdens de training, moest ze halverwege de beslissende wereldbekerwedstrijd in Italië opgeven. ,,Het is frusterend dat ik nooit 100 procent ben geweest.''

Na het mountainbiketicket te hebben gemist, hoopte Vink op een olympische deelname op de weg. Bondscoach Van Poppel heeft haar niet geselecteerd.

Bij de mannen bleek Bart Brentjens de sterkste. De olympisch kampioen beschouwde de wedstrijd als test voor de Spelen.