Van Bon niet naar Spelen

Leon van Bon heeft zich tot ongenoegen van bondscoach Knetemann afgemeld voor de Olympische Spelen. De wielrenner van de Rabobank geeft de voorkeur aan de wereldtitelstrijd in oktober in Frankrijk.

Maarten den Bakker en Michael Boogerd lieten bondscoach Gerrie Knetemann al eerder weten zich op de WK te willen richten. Beide evenementen zijn moeilijk te combineren, omdat tussen de Spelen en de wereldkampioenschappen slechts twee weken zitten.

,,Ik denk dat het voor mezelf het beste is om deze keuze te maken'', lichtte Van Bon toe. ,,Ik heb nu kennis gemaakt met het parkoers van het WK. Ik dacht dat het lastig was, maar het beviel me juist goed. Ik geef daarom de voorkeur aan de combinatie met Parijs-Tours en het WK. Dat is voor mij het beste.''

Knetemann reageerde verbolgen op de keuze van Van Bon. Hij zag de winnaar van een etappe in de Tour als kanshebber in Sydney. Van Bon opnieuw: ,,Ik vond het moeilijk om hem te moeten teleurstellen. Ik heb hiervoor ook nooit mijn twijfels over een start in Sydney uitgesproken. Knetemann was daardoor natuurlijk verrast, maar ik kies voor mezelf. Er zullen vast renners zijn die een combinatie van het WK en de Spelen aankunnen, maar ik denk dat het te moeilijk is''.

Bondscoach Knetemann maakt morgen zijn olympische selectie voor Sydney officieel bekend. Na het wegvallen van Den Bakker, Boogerd en Van Bon zijn Erik Dekker, Servais Knaven, Tristan Hoffman, Max van Heeswijk en Jeroen Blijlevens de belangrijkste kandidaten.