Selectie Radio

Opium. Schilder/schrijver Jan Wolkers praat in zijn atelier op Texel over de relatie tussen beeldende kunst, literatuur en natuur. Ook draagt hij voor uit zijn nog te verschijnen bundel Jaargetijden. En hij laat zijn favoriete muziek horen. Radio 1, 20.04-22.00u.

De Avonden. Tweede deel van een gesprek over muziek in oorlogen gaat over de muzikale begeleiding door de eeuwen heen. Verder bioloog Arjen Kikkert over de oorwurm en een eerder uitgezonden portret van radiomaker Bob Uschi. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Herhaling van het portret over Berry Merlyn die behalve als marktkoopman ook als goochelclown in kinderziekenhuizen werkt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Vissi d'Arte. Eerste aflevering van een serie over de in 1999 overleden Spaanse tenor Alfredo Kraus. Hij had geen zin in flauwekul-concerten in voetbalstadions. Morgen, Radio 4, 13.02-14.00u.