Politie tevreden over drukbezocht Dance Valley

Dance Valley 2000 in recreatiepark Spaarnwoude heeft zaterdag naar schatting 55.000 bezoekers getrokken, 12.000 meer dan vorig jaar. Gedurende de dag heeft de politie achttien personen aangehouden. Een was in het bezit van twee valse toegangskaarten, de anderen waren in het bezit van XTC of cocaïne. De EHBO behandelde 500 mensen met klachten die varieerden van blaren, verzwikte enkels tot oververmoeidheid en klachten na drugsgebruik. Zes bezoekers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, van wie vijf met een bewustzijnsstoornis. Van de verdachten zit één persoon nog vast. De politie heeft op gebied van de openbare orde weinig problemen geconstateerd en is tevreden over het verloop. De aan- en afvoer van bezoekers heeft in de middag en avond wel wat problemen veroorzaakt op de wegen. 's Middags stond er 17 kilometer file, vooral op de A9. Het publiek is via de media verzocht met het openbaar vervoer te komen.