MUFFINS MET TOMATEN

Lang niet iedereen neemt tegenwoordig de tijd om te ontbijten. Hoe vaak in de trein of op werk hoor je iemands buik 's ochtends knorren van de honger? Meestal zegt men dan dat men geen tijd of geen honger had. Soms gaat het om een dieet waarbij een of twee overgeslagen maaltijden tot een perfect figuur moeten leiden. Misschien is deze verkeerde eetgewoonte te voorkomen door 's morgens iets klaar te hebben staan. Deze hartige muffins zijn daarvoor bij uitstek geschikt. U kunt ze van tevoren maken, invriezen en dan 's ochtends makkelijk in de magnetron ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een muffinblik lichtjes in met een beetje plantaardige olie.

Doe de bloem in een zeef boven een grote kom. Doe er het zout, natriumbicarbonaat en de cayennepeper in en passeer alles door de zeef in de kom. Schep er dan losjes de oregano, suiker en geraspte kaas door.

Breek de eieren in een kom en klop ze los met een garde. Klop er dan de olie, melk en zure room door tot alles goed gemengd is. Schep er de olijven, fijngehakte zongedroogde tomaten en knoflook door.

Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet er het ei-melkmengsel in. Schep alles om tot de ingrediënten net gemengd zijn. Schep het beslag in de voorbereide muffinvormpjes. Zet 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins mooi gerezen en goudbruin zijn. Neem de muffins uit de oven en laat ze circa 5 minuten in de vormpjes afkoelen. Neem de muffins dan uit de vormpjes en laat ze verder op een rooster afkoelen. Serveer ze bij voorkeur warm. U kunt ze een paar dagen in een luchtdicht afgesloten bak in de koelkast bewaren. U kunt ze in dat geval voor het serveren even in de oven of in de magnetron opwarmen.

    • Kim Maclean