Lagere winst en omzet voor Nedap

Elektronicafabrikant Nedap heeft een tegenvallend halfjaar achter de rug. Zowel de nettowinst als omzet daalde. Dit was volgens de directie te wijten aan het uitblijven van orders voor stemmachines en onverwachte tegenvallers in de agrarische sector. De nettowinst daalde met 23 procent tot 8,6 miljoen gulden. De omzet zakte 3 procent tot 111,9 miljoen gulden. Ook hogere salariskosten drukten de winst. Nedap verkocht in het eerste halfjaar – in tegenstelling tot 1999 – nauwelijks stemmachines, omdat de politiek discussies voert over de stemprocedures, schrijft de directie. Melkveehouders hadden minder belangstelling voor identificatie- en managementsystemen. De tegenvallers zijn voor Nedap geen aanleiding om de prognoses voor het gehele jaar bij te stellen. Het bedrijf verwacht dat de introductie van een nieuw kassasysteem voor tankstations de omzet gaat opkrikken.