Golfer Lafeber op zesde plaats bij Masters-toernooi

Gebrek aan birdies en ervaring heeft golfer Maarten Lafeber in de laatste ronde een plaats op het erepodium gekost in het sterk bezette Scandinavian Masters. De 25-jarige Nederlander speelde de vierde achttien holes op de par-71 baan van de Kunsängen Golfclub in Stockholm in 71 slagen. Met een totaal van 276 (acht onder par) eindigde hij op een gedeelde zesde plaats. Winnaar werd Lee Westwood, de 27-jarige Engelsman die in Zweden daarmee de vierde zege van het seizoen behaalde.

Voor Lafeber betekent de zesde plaats zijn beste resultaat van het seizoen. Het is de tweede toptien-notering van de Brabander op de Europese Tour. Vorig jaar werd Lafeber gedeeld vijfde in het Dutch Open. Hij verdiende met zijn prestatie 99.078 gulden en de kans is groot dat hij verzekerd is van een startbewijs voor 2001. Lafeber heeft tot nu toe ruim drie ton verdiend in 23 wedstrijden.

Lafeber begon de laatste ronde in de laatste flight, samen met Westwood, die al vanaf de eerste dag aan de leiding ging. Lafeber behield zijn tweede plaats met een birdie op de par-5 vijfde, maar na een bogey op zeven zakte hij in het klassement. Een bogey op elf werd vrij snel gevolgd door een birdie op de veertiende. Daardoor steeg hij weer naar de zesde positie. Na vier parren als slot besloot hij de dag met een 71, level par.