Becker treft een schikking met fiscus

De voormalige Duitse tennisheld Boris Becker kan een flink verschil van inzicht met de Duitse belastingdienst afkopen voor een bedrag van ruim elf miljoen gulden. De dienst in München doet al ruim drie jaar onderzoek naar vermeende belastingontduiking van de drievoudig Wimbledon-kampioen.

Met het miljoenenbedrag kan de 32-jarige Becker eventuele strafvervolging voorkomen. Gisteren bevestigde Beckers adviseur Erich Samson het bericht in het weekblad Bild am Sonntag bevestigd.Ruim drie jaar geleden voerden vier inspecteurs een bliksemactie uit in een van Beckers villa's in Bogenhausen. Ze namen tientallen dossiers mee. De tennisser bevond zich op dat moment in Florida. Reden voor de actie was het verblijf van Becker van 1985 tot 1993 in het belastingparadijs Monaco. Dat zou niet meer dan een postadres zijn geweest in de ogen van belastingdienst.

Enkele jaren geleden Steffi Graf in opspraak, omdat haar vader jarenlang inkomsten had verzwegen tegenover de belastingen. Graf diende tientallen miljoenen D-Mark over te maken aan de Duitse fiscus. Vader Graf verdween bijna een jaar naar de gevangenis.

Volgens Samson staat de mogelijke betaling van zijn cliënt niet gelijk aan een schuldbekentenis. ,,We zijn nog steeds van mening dat Becker niets hoeft te betalen'', verklaarde Samson. ,,Alleen heeft de belastingdienst, die zich verder keurig heeft gedragen, daar een andere mening over. Dus is nu de vraag of het de moeite waard is verder te vechten. Of moet je miljoenen betalen om van de zaak af te zijn? De hoogte van de nabetaling is voor Becker van belang bij zijn afwegingen'', aldus Samson.

Becker komt de geopperde regeling goed uit. Hij bereidt een beursgang met een internetbedrijf voor.