Voorlopig geen veiling Antonov

De veiling van de Antonov 124 die op Maastricht Aachen Airport (MAA) aan de ketting ligt, gaat overmorgen niet door. Dat is het gevolg van een kort geding dat gisteren diende bij de rechtbank in Maastricht. De eiser, een van de geïnteresseerden, wilde voorkomen dat de veiling schriftelijk zou plaatshebben. Dat zou de prijs beïnvloeden. Wat er nu gaat gebeuren, is nog niet bekend. In totaal hebben circa dertig partijen uit onder meer Rusland, Groot-Brittannië, Zwitserland en Ierland bij Veilinghuis De Meerman in Veghel belangstelling getoond voor het enorme vrachtvliegtuig. Zes partijen hebben voor 25.000 dollar (ruim 60.000 gulden) een biedformulier gekocht, twee stonden op het punt er een aan te schaffen. Het zes jaar oude vliegtuig staat sinds augustus 1997 aan de ketting op last van een expeditiebedrijf in Amsterdam, dat zeven ton tegoed heeft van de eigenaar, een bedrijf in Moskou. De 300 ton wegende Antonov brengt naar schatting enkele tientallen miljoenen guldens op. De nieuwwaarde bedraagt circa 90 miljoen gulden. De koper draait ook op voor het parkeergeld op de luchthaven, inmiddels al 1,6 miljoen gulden.