Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. een fotoproject over energieproductie en energiegebruik over de hele wereld; afval van kauwgom en plastic; landschapsbeheer; botulisme; verwaarlozing en mishandeling van huisdieren en maatregelen om te voorkomen dat reeën in de provincie Flevoland worden doodgereden. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. In het eerste uur een herhaling van het programma Aardse zaken over 100 jaar cabaret en 100 jaar censuur. Met o.a. Wim Ibo, Jules de Corte, Gerard Cox, Ivo de Wijs, Piet te Nuyl, Guus Vleugel, Annie M.G. Schmidt e.v.a. Ook de vroegere omroepbazen die bepaalde liedjes verboden, worden aan de tand gevoeld. In het tweede uur het eerste deel van een serie over portretten van arbeiders: de Drentse veenarbeider Jo Platje. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur een portret van CDA-senator Jos van Gennip die ruim acht jaar directeur was van het wetenschappelijk instituut voor het CDA en zich beijvert voor een ethisch reveil. In het tweede uur een reportage over de bijwerkingen van het gebruik van de combinatietherapie voor HIV-geïnfecteerden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gast is Ivo van Hove, binnenkort artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Verder een optreden van Filip Jordens die gezien wordt als de nieuwe Jacques Brel in België. Radio 2, 16.02-18.00u.

Radio 5-documentaire. Herhaling van een twee jaar oude documentaire over mensen die gek worden van apparaten en machines die alleen nog maar digitaal geprogrammeerd kunnen worden. Maar er zijn ook whizzkids die de digitale mogelijkheden liever zo snel mogelijk zien groeien. Maandag, Radio 5, 13.05-13.50u.

Ophef & vertier. Een herhaling van 5 juli 1999 waarin recensenten over het theater en het schrijven van toneelrecensies praten. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Lang gesprek met Kristin Feireiss, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. Zij kondigde onlangs haar vertrek aan. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.