Selectie Radio

Tema. In deze uitzending gaat het om de schendingen van mensenrechten in Nederland en psychologische hulp via internet. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de Delftse hoogleraar Frits Schoute over de haalbaarheid van woningen op zee en een handelaar in televisie-ideeën. Ook het Nederlands Kamerorkest dat geen subsidie meer krijgt. Radio 2, 16.02-18.00u.

Faros. Serie over de geschiedenis van Rome en Italië waarin historicus Herman Beliën vanmiddag vertelt over de Via della Riconcilliazione en Het Sint Pietersplein. Radio 5, 16,02-17,00u.

Spektakel. Enkele vroegere vrienden van de overleden politicus Joop den Uyl (Adriaan Morriën, Milo Anstadt en Huub Oosterhuis) praten over zijn liefde voor de literatuur en de gedichten die hij in zijn studententijd onder het pseudoniem Ernst Noack schreef. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van beroemde en vergeten filmsongs door Tony Bennett, Julie London, Louis Armstrong, Dusty Springfield, Doris Day, Fred Astaire, Nancy Wilson, Dionne Warwick, Harry Nilsson, George Michael en Sting. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.