Ruzie binnen Falun Gong

Binnen de Chinese spiritualistische miljoenenbeweging Falun Gong, lijkt zich een strijd om het leiderschap af te tekenen. Een 37-jarige zakenvrouw uit Hongkong, Belinda Pang, heeft gezegd dat het tijd wordt dat de in de Verenigde Staten wonende oprichter van de beweging, Li Hong, de leiding aan haar overdraagt. Volgens Belinda Pang moet Li Hong inzien dat zijn rol voorbij is. Falun Gong trekt miljoenen aanhangers, vooral in China. Vorig jaar zomer verbood de regering in Peking de beweging, bang als zij is voor ondermijning van het gezag van de communistische partij. Leden van de secte worden vervolgd. Of Belinda Pang werkelijk een bedreiging is voor Li Hong, is overigens nog maar de vraag. Ze zou slechts een dertigtal vrouwelijke aanhangers hebben. Sommigen beschuldigen haar ervan een agente van de Chinese regering te zijn. Belinda Pang en Li Hong bestoken elkaar via hun pagina's op het internet.