Niet langer `surfend' naar het podium

Mojo, de Delftse organisator van vrijwel alle popconcerten in ons land, heeft met onmiddellijke ingang een verbod afgekondigd op het crowdsurfen. Daarbij bewegen bezoekers zich over de hoofden van het publiek in de richting van het podium. Volgens Mojo veroorzaakt crowdsurfen veel hinder en ergernis bij het publiek en kan het lichamelijk letsel veroorzaken. Bezoekers van concerten en festivals die het verbod overtreden, lopen de kans te worden verwijderd. Mojo zegt veel belang te hechten aan de veiligheid tijdens evenementen en de aandrang daartoe is nog vergroot door de dood van een aantal bezoekers tijdens het recente Roskilde-festival in Denemarken. Het verbod geldt voorlopig alleen voor evenementen van Mojo Concerts. Volgens directeur J. Mulder is het niet ondenkbaar dat het voor alle concerten in Nederland gaat gelden. ,,In oktober willen ook andere organisaties de regels aanscherpen.'' Het eerste evenement waarvoor het verbod geldt is A Campingflight To Lowlands Paradise, van 25 tot en met 27 augustus in Biddinghuizen.