Miljoenen pensioenfonds naar Hagemeyer

Handelshuis Hagemeyer ontvangt de komende drie jaar 175 miljoen gulden van het eigen pensioenfonds. De stortingen, die volgens een woordvoerder niet in de winstcijfers terechtkomen, zijn een gevolg van een overeenkomst die de onderneming met het fonds is aangegaan. Maar ook de deelnemers profiteren flink mee. Het fonds is door de hoge rendementen van beleggingen volgelopen tot 900 miljoen gulden, 83 procent meer dan noodzakelijk is. In mei ontving het handelshuis al een eerste betaling van 58 miljoen. Hagemijer noemt het `tamelijk uniek' dat haar fonds ook de deelnemers laat profiteren van de reserves. Naast de 58 miljoen aan Hagemeyer is deze zomer ook 20 miljoen uitgekeerd aan de 4.000 werknemers en gepensioneerden in de vorm van eenmalige uitkeringen. Daarnaast krijgen de deelnemers nog eens 5 miljoen in de vorm van een verbetering van de pensioenregeling.