Lafeber sterk bezig

Golfer Maarten Lafeber staat er halverwege het Scandinavisch Masters in Stockholm beter voor dan in al zijn voorgaande wedstrijden van de Europese Tour. Na een tweede ronde van 66 slagen op de par-71 baan is de Nederlandse nummer twee met een totaal van negen onder par derde, drie slagen achter de Engelse koploper, Lee Westwood.

Nog nooit stond Lafeber na twee dagen zo hoog genoteerd. Hij heeft na 36 holes al veertien birdies gemaakt en zijn totaal van 133 is het laagste dat hij ooit na twee ronden op de Europese Tour liet noteren. Zijn vorige record was een score van 139 in de West of Ireland Classic, in 1999.

Lafeber begon met een bogey op de eerste hole, daarna sloeg hij liefst zes birdies op de volgende acht holes. ,,Alles ging naar de vlag, ik heb één birdieputt van een meter of vijf gehad'', zei Lafeber. Bogeys op dertien (drive in water) en veertien (gemiste green) vormden even een domper, maar Lafeber eindigde sterk met birdies op vijftien en achttien.

,,Voor mijn gevoel speel ik niet anders dan in de voorgaande weken'', aldus Lafeber. ,,Dit weekeinde moet ik proberen op dezelfde manier te spelen als nu.''

Lafebers beste prestatie in de Europese Tour is nog steeds zijn vijfde plaats in het Dutch Open van vorig jaar. Evenaart hij dat resultaat, dan is Lafeber zeker van zijn tourkaart voor 2001.