Bogarde van Barça naar Engelse club

Winston Bogarde zal zijn loopbaan vervolgen in Engeland. De naam van de club staat nog niet vast. De verdediger die moet vertrekken bij Barcelona heeft de clubs (waaronder Chelsea) echter voor het uitzoeken.

Volgens Edward Burleson van het bureau Pro Athlete is een transfer slechts een kwestie van tijd. Barcelona zal binnenkort met Patrick Kluivert onderhandelen om zijn nog twee jaar lopende contract open te breken en te verlengen. Kluivert's contract zal ook aanzienlijk worden verbeterd. ,,Een afspraak is er nog niet, maar er zal gesproken worden'', aldus Burleson. ,,Hij is een van de beste spitsen van Europa voor wie altijd interesse is. Als hij gaat bijtekenen, moet dat de komende maanden gebeuren. Een speler die in zijn laatste contractjaar zit, wacht meestal tot hij transfervrij weg kan.''

Voor Phillip Cocu en Ronald de Boer is ook belangstelling vanuit Engeland. Arsenal zou graag Cocu inlijven als opvolger van de naar Barcelona vertrokken Fransman Petit, zo liet manager Wenger donderdag tijdens het Amsterdam toernooi weten. Voor De Boer heeft een aantal Britse clubs interesse, vooral Tottenham Hotspur.

Phillip Cocu verkeert in een luxe-positie. Zijn contract loopt na het nieuwe seizoen af en hij overweegt te profiteren van zijn transfervrije status. Haast om bij te tekenen heeft hij in elk geval niet. ,,Dat komt tijdens het seizoen wel aan de orde.''

Cocu weet dat Arsenal hem op het lijstje heeft staan. Maar hij heeft het goed naar zijn zin bij de club. De kans dat Barcelona hem nu laat gaan lijkt bovendien klein. Hij is het verlengstuk van trainer Ferrer, die Cocu onmisbaar acht. ,,Hij laat andere spelers goed spelen, met name Rivaldo, en ik ben niet van plan zo'n intelligente speler te laten gaan.''

Volgens Karel Jansen van Sport Promotion, het bureau dat de zaken behartigt van onder anderen Cocu en Ronald de Boer, is er interesse voor deze spelers, maar heeft geen enkele club vooralsnog een bod uitgebracht bij Barcelona. ,,Maar als die Engelse clubs agressief handelen en een goed bod uitbrengen, kan alles snel gaan.''

Boudewijn Zenden had gisteren overigens een bespreking met zijn vader en zaakwaarnemer Pierre Zenden over de impasse rond zijn overgang naar Lazio Roma. De deal lijkt af te ketsen, doordat Lazio geen geld meer heeft. De Italiaanse club kan spits Lalas niet kwijt op de spelersmarkt. Lazio en FC Barcelona waren het al eens over de transfersom van 28 miljoen gulden, Zenden zou aanzienlijk meer gaan verdienen dan in Barcelona. Zijn shirt lag al klaar: nummer 10. Hij zou in een twee spitsensysteem hangend op links gaan spelen. Barcelona heeft bovendien inmiddels Overmars aangetrokken voor dezelfde positie als waar Zenden graag speelt, linksbuiten. Beide spelers zijn ook al elkaars concurrenten in het Nederlands elftal. Lazio-trainer Eriksson zei na de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam dat de clubleiding deze week nog contact heeft met de familie Zenden.

Alen Boksic verruilt Lazio Roma voor Middlesbrough. Voor de Kroatische aanvaller betaalt de Engelse club ongeveer negen miljoen gulden. De 30-jarige Boksic moet nog wel een medische keuring ondergaan bij zijn nieuwe werkgever. Hij is de derde nieuwe speler die deze week een contract bij Middlesbrough tekende. Eerder werden Whelan (Coventry) en Job (Lens) aangetrokken.