Verlies Krajicek in Toronto

Richard Krajicek is afgelopen nacht in de derde ronde van het tennistoernooi in Toronto uitgeschakeld door de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira: 7-5 en 7-6. Ferreira was dit jaar ook al in de tweede ronde van Wimbledon te sterk voor de Nederlander.

Krajicek was het toernooi op verharde banen in Canada uitstekend begonnen met overwinningen op de Zweed Magnus Norman en de Amerikaan Michael Chang. Norman is eerste in de zogenoemde ATP Champions Race, Chang had een week eerder getoond in vorm te zijn door het toernooi van Los Angeles op zijn naam te brengen.

Ferreira, die in 1996 het toernooi van Toronto won, bleek echter voor de tweede keer dit jaar te moeilijk te bespelen voor Krajicek. In Toronto won Ferreira voor de vierde keer in zeven confrontaties van Krajicek. De laatste zege van de Nederlander dateert van Wimbledon 1998, toen Ferreira in de achtste finales in drie sets moest buigen.

Pete Sampras, die als tweede is geplaatst, haalde via Sargis Sargsian eenvoudig de kwartfinale: 6-1 en 6-2. Na afloop verklaarde Sampras klaar te zijn voor de US Open. ,,Nu ik het record van dertien zeges in Grand Slam-toernooien eenmaal heb, ga ik proberen het uit te breiden.'' Ook Jevgeni Kafelnikov en Patrick Rafter bereikten de laatste acht.

Amy Frazier heeft gisteren tijdens het tennistoernooi in San Diego voor een stunt gezorgd door in de kwartfinales de nummer één van de ranglijst Martina Hingis uit te schakelen: 6-3 en 6-3. Hingis bracht het toernooi vorig jaar op haar naam. Frazier, 26ste op de wereldranglijst, treft in de halve finales haar landgenote Venus Williams.

Kristie Boogert is door de nationale tennisbond KNLTB voorgedragen bij NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen van Sydney. De commissie topsport van de sportkoepel zal zich op 8 augustus uitspreken. Boogert, al geplaatst met Miriam Oremans voor het dubbeltoernooi in Sydney, behoort door een afmelding inmiddels tot de direct door de internationale tennisfederatie ITF geaccepteerde speelsters voor de Spelen. Jan Siemerink hoort op 15 augustus of hij een wildcard krijgt voor het enkelspel in Sydney.

Mark Philippoussis heeft zich teruggetrokken voor het Australische tennisteam, dat van 8 tot en met 10 december de finale van het toernooi om de Davis Cup speelt tegen Spanje. Hij nam het besluit na kritiek van zijn ploeggenoten, die hem niet in dank afnamen dat hij zich kort voor de halve finale tegen Brazilië terugtrok met lichte knieproblemen.