Van Gent nieuwe bondscoach van basketbalploeg

Maarten van Gent is aangesteld als bondscoach van de Nederlandse basketbalploeg. De 53-jarige trainer tekent binnenkort een contract met de stichting Nederlandse Basketbal Top tot 1 februari 2001. Beide partijen hebben de intentie om daarna met elkaar verder te gaan. Van Gent was in 1982 enige tijd assistent onder bondscoach Ton Boot. Hij werkte in het verleden in Estland, waar hij de functie van bondscoach combineerde met die van clubtrainer (Tallinn Kalev). Ook werkte hij bij de clubteams Weert, Donar, Haaksbergen en in België bij Oostende. Van Gent volgt Bob Gonnen op, die in mei van dit jaar besloot te stoppen. De Amerikaan combineerde de functie van bondscoach met het trainerschap bij Den Helder. Dit zorgde voor zoveel moeilijkheden dat Gonnen besloot alleen door te gaan bij zijn club.