KPN profiteert op internet van EK-voetbal

Dankzij het EK-voetbal voert KPN de lijst van best bezochte `uitgevers' op het internet aan. VNU is gezakt naar de tweede plaats. De KPN-site www.oranje.nl is volgens onderzoeksbureau Multiscope (www.multiscope.nl) zo goed bezocht, dat KPN vooral daardoor VNU voorbij streefde. De voetbalsite haalde een twaalfde plaats op de ranglijst van best bezochte sites. Ook de nieuwkomer in de KPN-familie, www.clubs.nl, werd druk bezocht. De site biedt een scala aan clubs waar mensen met dezelfde liefhebberij elkaar virtueel kunnen ontmoeten. Iedereen die informatie zet op internet wordt door Multiscope uitgever genoemd. De ranglijst ziet er daardoor heel anders uit dan een ranglijst van traditionele uitgevers. Een concern als De Telegraaf staat in de ranglijst op de zevende plaats, terwijl internetbedrijf Lycos derde staat.